Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Românilor de Pretutindeni

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu oacazia Zilei Românilor de pretutindeni, sărbătorită astăzi.

Adăugat: 27 Mai 2018
Ultima actualizare:27 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Instituţiile statului român au datoria să redea încrederea românilor de pretutindeni în ţara lor, spune preşedintele Klaus Iohannis.

Doar astfel românii din diaspora pot reveni acasă şi contribui la dezvoltarea unei Românii puternice, adaugă şeful statului, care a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni.

"În ultima duminică a lunii mai, sărbătorim Ziua Românilor de Pretutindeni. Indiferent că trăiesc în ţară sau în afara ei, românii au astăzi ocazia să se simtă şi mai aproape unii de alţii, legaţi de aceeaşi dragoste de ţară, de aceeaşi limbă şi de aceleaşi datini. Numeroasa diasporă românească contribuie la promovarea identităţii noastre, fiecare român fiind un purtător de mesaj al culturii şi al obiceiurilor noastre. Instituţiile statului român au datoria să redea încredere românilor de pretutindeni în ţara lor. Doar astfel, românii pot reveni acasă pentru a-şi pune în slujba comunităţii toate aptitudinile, mentalitatea înnoită şi experienţa dobândită în străinătate, care pot astfel contribui la dezvoltarea unei Românii puternice", subliniază şeful statului.

Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni în acest An Centenar, preşedintele Klaus Iohannis a primit miercuri, 23 mai, la Palatul Cotroceni, un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă, pentru a sublinia importanţa implicării lor în comunităţile în care trăiesc şi a face un prim pas spre crearea unor reţele informale de profesionişti în care să fie promovat schimbul de experienţă şi de bune practici, a informat Administraţia Prezidenţială.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza