Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Adăugat: 27 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Arhiva. Vizită a preşedintelui Klaus Iohannis la Memorialul Holocaustului din SUA. Sursa: Administraţia Prezidenţială
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care subliniază că şi România are partea sa de responsabilitate pentru asasinarea propriilor cetăţeni evrei şi romi.

Şeful statului afirmă că generaţiile viitoare trebuie să cunoască adevărul pentru a înţelege dimensiunea atrocităţilor petrecute în acei ani.

El atrage atenţia că societăţile se confruntă cu tendinţe în creştere de radicalizare, iar unele dintre persoanele publice promovează ura, intoleranţa şi minciuna, ignoră Holocaustul, îi glorifică pe criminali şi pun la îndoială suferinţa victimelor.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că pentru a stopa aceste porniri este nevoie de măsuri concrete şi de un efort comun al cetăţenilor, al autorităţilor statului şi al societăţii civile.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza