Mesajul preşedintelui Iohannis de Ziua Internaţională a Victimelor Holocaustului

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că avem responsabilitatea de a acţiona fără teamă, în faţa mobilizărilor extremiste sau radicale.

Adăugat: 27 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Însuşirea şi cunoaşterea lecţiei tragice a Holocaustului reprezintă armele sigure de prevenire, combatere şi neutralizare a tuturor formelor de antisemism, xenofobie şi extremism care pot încă să renască într-o colectivitate umană.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Şeful statului consideră că avem responsabilitatea de a acţiona fără teamă, în faţa mobilizărilor extremiste sau radicale.

În plus, el aminteşte că România, care va prelua anul acesta preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, se angajează să facă demersurile necesare pentru ca istoria acestei tragedii, să fie pretutindeni cunoscută.

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial este marcată astăzi de comunităţile de evrei din întreaga ţară.

 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza