Mesajul liderilor de filiale: PSD nu va ieşi de la guvernare

Mesajul liderilor din filiale este unul ferm: PSD nu va ieşi de la guvernare. Ei au făcut apel la calm şi responsabilitate pentru a se putea depăşi situaţia înregistrată în prezent.

Adăugat: 12 Octombrie 2017
Ultima actualizare:12 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Unii dintre liderii organizaţiilor judeţene au criticat faptul că premierul Mihai Tudose şi-a expus în mod public nemulţumirile înainte de a discuta în cadrul partidului.

Alţi social-democraţi au afirmat că decizia de înlocuire a unor membri ai executivului aparţine premierului, dar aceasta trebuie analizată în forurile de conducere ale PSD.

Însă mesajul transmis de liderii din filiale a fost că PSD nu va ieşi de la guvernare, iar prin calm şi responsabilitate se va depăşi situaţia înregistrată în prezent.

---------------------------------------------------------------------

La sediul PSD are loc şedinţa CEx al PSD, în care se discută remanierea guvernamentală adusă în discuţie de premierul Mihai Tudose.

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a venit la sedul central al partidului împreună cu premierul Mihai Tudose, după ce anterior cei doi au avut o întâlnire într-un cadru restrâns.

Cei doi nu au dorit să facă declaraţii înainte de şedinţă, însă şeful executivului, răspunzând la o întrebare dacă este dispus să demisioneze în cazul în care nu este acceptată remanierea miniştrilor propuşi de el, a afirmat că oricând va demisiona dacă partidul îi va cere.

Mesajul liderilor din filiale este unul ferm: PSD nu va ieşi de la guvernare.

Mai mult, ei au făcut apel la calm şi responsabilitate pentru a se putea depăşi situaţia înregistrată în prezent.

Preşedintele CEx al PSD, Mihai Fifor, a subliniat că se va găsi o soluţie în cadrul CEx.

"Discutăm despre un guvern politic şi discutăm despre nominalizări politice, care au fost făcute în CEx şi care s-au făcut prin votul colegilor din CEx, aşa că în CEx discutăm orice fel de soluţie", a spus Mihai Fifor.

Preşedintele Organizaţiei Bucureşti, Gabriela Firea, a exclus ieşirea de la guvernare, precizând însă că nu este o abordare corectă ca un membru al partidului să îşi exprime nemulţumirea în spaţiul public înainte de a discuta în cadrul forurilor de conducere ale formaţiunii politice din care face parte.

"Toate aceste nemulţumiri, posibile frustrări trebuie să fie întâi anunţate în forumuri de conducere şi nu în spaţiul public, pentru că ele până la urmă nu fac altceva decât să întărească opoziţia, să dea apă la moară criticilor noştri şi să slăbească partidul", a susținut Gabriela Firea.

Aşadar, în cadrul reuniunii urmează să fie dezbătute eventualele remanieri în Cabinetul Tudose.

Nu în ultimul rând, discuţiile vizează inclusv clarificarea raporturilor dintre guvern şi partid.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza