Mesajele politicienilor români la moartea Regelui Mihai

Politicienii români au transmis mesaje, după aflarea veştii că regele Mihai a încetat din viaţă.

Adăugat: 5 Decembrie 2017
Ultima actualizare:5 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Foşti şefi de stat ai României, premierul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, dar şi lideri ai opoziţiei au transmis mesaje după aflarea veştii că Regele Mihai a încetat din viaţă.
Reporter: Amalia Bojescu -

"Majestatea Sa Regele Mihai ne-a părăsit aşa cum a trăit, demn şi împăcat cu istoria şi cu sine însuşi", spune fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

"Regele Mihai şi-a făcut datoria cu onoare, a luat decizii determinante pentru viitorul ţării, în condiţii dintre cele mai dificile", spune şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

"A fost un şef de stat în vremuri grele", se arată şi în mesajul fostului preşedinte Traian Băsescu.

Premierul Mihai Tudose a spus despre Regele Mihai că "a fost un model de moralitate şi demnitate, o personalitate care a marcat puternic istoria României".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că "Regele Mihai a fost respectat în ţară şi în lume pentru modul în care s-a dedicat slujirii poporului său în spiritul apărării libertăţii şi valorilor democratice".

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, vorbeşte în mesajul său de condoleanţe despre "golul imens pe care Regele Mihai îl lasă în urmă", iar liderul PNL Ludovic Orban a arătat că "prin moartea regelui Mihai se închide o pagină de istorie".

"Un mare şef de stat şi un reper în istoria României", a spus şi fostul premier Victor Ciorbea despre Regele Mihai, iar liderul UDMR Kelemen Hunor consideră că "Majestatea Sa a fost un model de demnitate umană".

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, transmite în mesajul său că "Armata Română deplânge moartea ultimului dintre mareşalii pe care i-a dat ţării, un simbol al României întregi".

Un mesaj de condoleanţe a venit şi din partea ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, în care se spune că "Regele Mihai rămâne un exemplu de distincţie, demnitate şi ataşament faţă de interesele României".

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a precizat că mâine şedinţele de plen din cele două Camere ale Parlamentului vor începe cu un moment dedicat memoriei Regelui Mihai.

Deputaţii PNL şi USR au amintit că în acest moment românii trebuie să se gândească la unitate şi să depăşească situaţia de conflictualitate extremă prezentă în ultima perioadă.

Reprezentanţii USR au declarat, de asemenea, că vor cere mâine conducerii Camerei Deputaţilor ca lucrările din legislativ să fie suspendate pe perioada celor trei zile de doliu naţional, informează redactorul RRA,  Iulia Gherman.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza