Mesaje de Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului şi Comunismului

Ziua de 23 August, sărbătorită în vremea comunismului cu fast şi parade militare uriaşe, a devenit de mulţi ani Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor Nazismului şi Comunismului.

Adăugat: 23 August 2020
Ultima actualizare:23 August 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Înainte era ziua în care se sărbătorea Pactul Ribbentrop-Molotov, acum este un prilej pentru ca generaţiile tinere să cunoască ororile, represiunile în masă şi suferinţele pe care le-au provocat regimurile totalitare - spune preşedintele Klaus Iohannis, în mesajul transmis cu această ocazie.

Şeful statului mai afirmă că politicienii care refuză din nou să asculte vocea poporului demonstrează că nu au înţeles că victoria împotriva regimurilor totalitare şi dictatoriale a fost plătită cu preţul multor vieţi.

Şi premierul Ludovic Orban transmite că mărturiile despre acele vremuri dureroase sunt o veritabilă pledoarie pentru condamnarea regimurilor totalitare şi autoritare.

Pactul Ribbentrop-Molotov, semnat pe 23 august 1939, a însemnat împărţirea Europei între două sfere de influenţă nefastă: nazistă şi stalinistă, şi declanşarea celui de Al Doilea Război Mondial.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza