Mesaje de condoleanţe la decesul lui Elie Wiesel

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a lui Elie Wiesel, scriitor şi filosof de origine română, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, supravieţuitor al Holocaustului.

Adăugat: 3 Iulie 2016
Ultima actualizare:3 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro Preşedintele României, Klaus Iohannis
trimite pe mail

Klaus Iohannis spune că Elie Wiesel a fost un mare spirit care s-a opus tiraniei şi a militat neobosit pentru cauza celor defavorizati.

Şeful statului mai afirmă ca România îi onoreaza memoria "cu deplin respect", iar lecţiile de viaţă oferite de el vor fi "o sursa de inspiraţie morală".

"Am primit cu profundă tristețe vestea morții lui Elie Wiesel, supraviețuitor al ororilor Holocaustului și laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalitățile cele mai influente care și-a folosit din plin această forță pentru a propovădui virtuțile toleranței și ale libertății, Elie Wiesel va rămâne în conștiința umanității ca un mare spirit care s-a opus tiraniei și a militat neobosit pentru cauza celor defavorizați", scrie preşedintele Iohannis în mesajul său.

AICI Mesajul integral

Premierul Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a transmis un mesaj de condoleanţe la moartea lui Elie Wiesel, scriitor şi filozof de origine română, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, supravieţuitor al Holocaustului.

"A fost un mesager al umanităţii, o voce neobosită împotriva violenţei, a opresiunii şi a rasismului. Viaţa şi scrierile lui rămân în istorie ca mărturii ale păcii şi demnităţii umane, manifeste ale credinţei lui Elie Wiesel că forţele binelui şi ale libertăţii pot fi victorioase peste tot în lume" - se precizează într-un comunicat.

AICI Mesajul premierul Dacian Cioloş

Elie Wiesel a încetat din viaţă ieri, la vârsta de 87 de ani.

Elie Wiesel fost preşedintele Comisiei internaţionale de istorici pentru studierea Holocaustului din România, care a elaborat raportul prin care ţara noastră şi-a asumat Holocaustul.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România îi poartă numele.

Alexandru Florian, preşedintele Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România

"Până nu demult a fost omul, cel care cu înţelepciunea filozofului şi cu determinarea aceluia care a trăit iadul s-a implicat o viaţă întreagă pentru a demonstra ororile Holocaustului, cel care s-a implicat o viaţă întreagă cu echilibru şi demnitate pentru libertăţile şi drepturile omului de astăzi. Elie Wiesel este un simbol şi Institutul pentru Cercetarea Holocaustului din România are determinarea de a-şi continua misiunea pentru care a fost organizat în 2005, ca urmare a concluziilor şi sugestiilor Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, care a fost prezidată de Elie Wiesel."

Elisebeth Ungureanu, purtătoarea de cuvânt a Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului

Întreaga sa viată este legată de păstrarea memoriei acestui capitol tragic din istoria umanităţii, spune pentru Radio România Actualităţi Elisebeth Ungureanu, purtătoarea de cuvânt a Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului de la Bucureşti, institut care îi poartă numele.

"Elie Wiesel şi-a dedicat întreaga viaţă pentru ca drama Holocaustului să fie cunoscută şi ceea ce a fost să nu mai fie posibil. Scriitorul de orginine română Elie Wiesel va rămâne un model de verticaliltate, un model pentru noi toţi cei care i-am cunoscut opera", a spus Elisebeth Ungureanu.

În Israel premierul, Benjamin Netanyahu, a spus că poporul evreu plange disparitia unui neobosit militant pentru libertate şi drepturile omului.

Elie Wiesel a fost o raza de lumina si un exemplu de umanitate, a menţionat premierul israelian.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza