Mesaje ale liderilor politici de ziua Radioului Public

Lideri de la putere şi din opoziţie au transmis mesaje de Ziua Radioului Public.

Adăugat: 1 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reper de profesionalism, etalon al presei româneşti, mediu de informare eficient şi echilibrat.

Aceştia sunt termenii în care reprezentanţii clasei politice româneşti vorbesc despre Radio România, astăzi, în ziua în care Societatea Română de Radiodifuziune împlineşte 90 de ani.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că, în cei 90 de ani de existenţă, Radio România a informat corect şi obiectiv cetăţenii şi a promovat valorile româneşti.  

Ludovic Orban: La mulţi ani, Radio România, la împlinirea vârstei frumoase de 90 de ani! Doresc postului public să rămână în continuare un post care să serveească în primul rând interesul cetăţeanului, să reziste la orice formă de presiune, să îşi facă datoria faţă de oameni şi angajaţilor postului public le doresc să poată să profeseze cu aceeaşi dedicaţie şi cu acelaşi profesionalism şi de acum înainte. 

Pentru preşedintele USR, Dan Barna, Radio România este un reper de profesionalism şi îşi aminteşte cu drag de momentele petrecute lângă aparatul de radio. 

Dan Barna: Pentru mine, Radio România Actualităţi a fost unul dintre mijloacele de formare sufletească, îmi amintesc şi acum, îl ascultam pe Petru Creţia vorbind despre Eminescu sau pe Dionisie Şincan cu extraordinare cronici ale parlamentului din acea vreme; comentatorii de sport, golul lui Ilie Dobre, acea carte a recordurilor în repetate rânduri. Sunt toate amintiri foarte bune şi îmi amintesc, practic, eu îmi făceam temele cu Radio România deschis, răspundeam ascultătorilor, aflam o grămadă de lucruri despre România, aşa cum era ea la vremea aceea, şi a contat foarte mult, m-a format pe mine, ca om, şi pentru asta vă felicit, Radio România, oamenii de acolo, ascultătorii! La mulţi ani, la mulţi ani frumoşi!  

Liderul PMP, Eugen Tomac, se declară fac al Radioului Public şi spune că Radio România reprezintă un etalon al presei româneşti. 

Eugen Tomac: Instituţia publică de radio a făcut performanţe extraordinare în ultimii ani şi le transmit sincer, din toată inima, tuturor celor care lucrează în această instituţie minunată La mulţi ani! Recunosc că sunt un fac al Radioului Public şi mă bucur că Societatea Română de Radio a demonstrat că ştie să îşi facă misiunea pentru care a fost creată. La mulţi ani, Radio România!

Un mesaj de La mulţi ani ne-a transmis şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a spus că, timp de 90 de ani, Radioul a ştiut să fie cel mai eficient şi credibil mijloc de informare a publicului. 

Kelemen Hunor: Radio România, un serviciu public extrem de important şi serios, în 90 de ani. În 28 de ani de după Revoluţie, Radioul Public a devenit o voce importantă, un reper naţional, atât în ceea ce priveşte emisiunile informative, dar şi emisiunile culturale, emisiunile muzicale, studiourile teritoriale şi emisiunile în limba maghiară, în limba maternă pentru minorităţile naţionale. La mulţi ani, Radio România, şi succes în continuare! 

Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, crede că Radioul a reprezentat şi reprezintă în continuare un rezervor de nou. 

Varujan Pambuccian: Îi doresc să continue aşa. Este singurul lucru pe care i-l poţi dori, pentru că orice schimbare într-o direcţie sau alta ar fi una greşită. Să aibă tot timpul un rezervor de nou. Şi lucrul ăsta cred că se va întâmpla în continuare. Nu, radioul nu o să dispară, radioul se ascultă foarte mult în maşină, chiar şi în casă sunt mulţi care ascultă radioul în continuare, pentru că, până la urmă, contează foarte mult ce conţinut oferi. Şi, atâta vreme cât poţi să oferi un conţinut interesant şi prezentat frumos şi inteligent, oamenii o să fie acolo, în jurul tău. 

Astăzi, la această aniversare, Radio România le-a pregătit ascultătorilor săi o serie de evenimente şi emisiuni speciale.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza