Merkel: Nu ne vom odihni până nu vom şti cum au acţionat atacatorii

Angela Merkel declară că autorităţile statului vor face toate eforturile pentru a asigura libertatea şi protecţia cetăţenilor germani.

Adăugat: 24 Iulie 2016
Ultima actualizare:24 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Angela Merkel, Cancelarul Germaniei
trimite pe mail

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, ieri, că naţiunea este unită prin compasiune, în urma atacului de vineri, de la München, soldat cu 9 morţi, dintre care 7 adolescenţi.

Potrivit BBC, preluat de RADOR Radio România Actualităţi, Angela Merkel, a descris evenimentul drept o noapte a terorii şi a elogiat forţele de securitate germane, care au cooperat pentru a apăra oraşul, în urma atacului.

Despre eforturile autorităţilor de a afla ce s-a întâmplat vineri, la München, cât şi în atacul de luni, din trenul care circula în Würzburg, Angela Merkel a declarat "nu ne vom odihni până nu vom ştii cum au acţionat atacatorii din Würzburg".

"Vom afla ce s-a întâmplat în atacul de la München. Nu ne vom odihni până nu vom şti cum au acţionat atacatorii din Würzburg şi autorităţile statului vor face toate eforturile pentru a asigura libertatea şi protecţia cetăţenilor germani", a spus Merkel.

Atacul armat de vineri dintr-un mall din München a fost comis de un tânăr de 18 ani, cu dublă cetăţenie, iraniană şi germană.

Se presupune că acesta a folosit un cont fals de Facebook, pentru a invita victimele la un fast-food, unde a iniţiat atacul.

Corpul neînsufleţit al atacatorului a fost descoperit la aproximativ un kilometru distanţă faţă de mall, iar, din informaţiile existente, se pare că acesta s-ar fi sinucis.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza