Memorandum de înţelegere şi cooperare între România şi Coreea de Sud pe plan extern

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu şi omologul său din Coreea de Sud, Yun Byung-Se, au semnat ieri, la Bucureşti, memorandumul de înţelegere privind cooperarea şi consultările între ministerele de externe ale celor două state.

Adăugat: 21 Februarie 2017
Ultima actualizare:21 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

Este prima vizită a unui ministru sud-coreean de externe în România, în ultimii 15 ani, notează redactorul Radio România Actualitaţi, Carmen Gavrilă.

Coreea de Sud este singura ţară din Asia cu care România a stabilit relaţii de parteneriat strategic, aplicat în baza unui plan comun de acţiune.

"Am abordat împreună cu domnul ministru Byung şi elementele de actualitate ale situaţiei de securitate din peninsula coreeană, marcată de tensiuni în creştere, inclusiv în contextul noului test balistic efectuat de Republica Populară Democrată Coreeană. Ne-am exprimat amândoi îngrijorarea profundă faţă de continuarea încălcării grave de către autorităţile nord-coreene a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU", a declarat Meleşcanu. 

Ministrul sud-coreean al afacerilor externe, Yun Byung-Se, a fost primit ieri şi de preşedintele Klaus Iohannis, discuţiile vizând, printre altele, sporirea investiţiilor sud-coreene în România.

Pe de altă parte, şeful statului a arătat că România va continua să condamne încălcările, de către autorităţile de la Phenian, ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, care solicită stoparea dezvoltării armelor de distrugere în masă şi a programelor balistice ale Coreei de Nord, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

La rândul lui, ministrul sud-coreean a exprimat mulţumirile ţării sale pentru conduita constantă a României.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza