Membrii PDL arestaţi preventiv, excluşi din PDL

Liderii democrat liberali au modificat Codul Etic, astfel încât membri arestaţi preventiv să poate fi excluşi din partid.

Adăugat: 14 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PDL, premierul Emil a declarat că membri PDL care sunt arestaţi preventiv vor fi excluşi din PDL, potrivit unei modificări a Codului Edtic a PDL.

El a explicat că liderii PDL au optat pentru excludere şi nu pentru demisie, pentru că excluderea nu duce la pierderea mandatului de primar.

"Fac precizarea că domnii Sorin Apostu şi Radu Bica au solicitat aplicarea procedurii excluderii. De ce excludere şi nu demisie? Pentru că excluderea nu conduce la pierderea mandatului de primar. Urmează, evident, să se desfăşoare procedurile judiciare în faţa instanţei de judecată, unde fiecare poate să-şi demonstreze nevinovăţia", a spus Boc după discuţiile dintre conducerea centrală a PDL cu liderii filialelor judeţene ale formaţiunii, desfăşurate duminică,  la la Vila Lac

Prin această decizie, PDL rămâne constant poziţiei pe care a avut-o dintotdeauna, de a lăsa autorităţile statului să-şi facă datoria, de a nu împiedica exercitarea actului de justiţie, considerând că fiecare persoană beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, a adăugat premierul.

Rectificare bugetară negativă

Premierul a mai declarat în această seară că în şedinţa de guvern de miercuri va fi operată o rectificare bugetară negativă, banii urmând să fie direcţionaţi numai către Ministerul Sănătăţii, pentru plata arieratelor.

Premierul Emil Boc afirmă că bugetul pe anul viitor este unul raţional şi responsabil şi că principalele obiective ale guvernului pentru anul următor sunt păstrarea locurilor de muncă şi majorarea plafonului pentru investiţii.

Reformarea sistemului politic, prioritatea PDL

Liderul PDL, Emil Boc, a mai spus că prioritatea formaţiunii sale este reformarea sistemului politic românesc.  

"Partidul Democrat Liberal a susţinut şi susţine programul de modernizare a României, doreşte punerea în practică a ceea ce românii au votat la referendum. Nu putem face singuri acest lucru. Avem nevoie de  sprijinul partenerilor de coaliţie, iar la revizuirea Constituţiei, inclusiv de sprijinul opoziţiei, pentru că fără o majoritate de două treimi în fiecare cameră a parlamentului nu se poate realiza obiectivul revizuirii Constituţiei, de care depinde trecerea la parlamentul unicameral", a spus Boc.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza