Membrii noului guvern s-au reunit la Palatul Victoria

Membrii noului guvern s-au reunit la Palatul Victoria, unde vor avea, în cursul după amiezii, prima şedinţă, la scurt timp dupa ce au depus la Palatul Cotroceni jurământul de învestitură.

Adăugat: 25 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ceremonie, că situaţia politică tensionată s-a încheiat, însă a precizat că celelalte crize nu au dispărut, motiv pentru care este nevoie de un Executiv solid.

Criza politică s-a terminat, însă rămân celelalte probleme, pandemia şi criza energetică, a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că va trebui rectificat actualul buget, pregătit cel pentru anul viitor, dar şi că plata salariilor şi a pensiilor trebuie făcută la timp.

Şeful statului a subliniat însă că sunt şi multe oportunităţi pentru noul guvern: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se cere implementat, iar banii care provin de aici trebuie investiţi în beneficiul românilor.

Toată lumea se aşteaptă la investiţii, autostrăzi, drumuri, spitale sau şcoli, iar pentru aceasta este nevoie de un guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în parlament, a mai spus preşedintele României.

Klaus Iohannis: Aşteptările sunt mari. Românii aşteaptă să vă apucaţi şi să rezolvaţi problemele pe care le-aţi anunţat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize, lumea s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livraţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat totodată că alcătuirea coaliţiei guvernamentale nu a fost un lucru simplu, pentru că partidele care o formează s-au luptat unul împotriva celuilalt, iar în acest proces a fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a se ajunge la votul de încredere de astăzi.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza