Membrii Guvernului discută amendamentele la proiectul de buget pe 2020

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit în această dimineaţă la Palatul Victoria, cu liderul USR, Dan Barna, dar şi cu cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a discuta amendamentele depuse la Legea bugetului.

Adăugat: 23 Decembrie 2019
Ultima actualizare:23 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Membrii Guvernului discută la Palatul Victoria amendamentele depuse de parlamentari la proiectele de lege pe care urmează să-şi asume răspunderea în Parlament: bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările aduse Ordonanţei de Urgenţă 114, aşa-numita ordonanţă a lăcomiei.

Şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată după-amiază, de la ora 16:00.

Corespondență de la Guvern (Andrei Șerban)

Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit în această dimineaţă aici, la Palatul Victoria, cu liderul USR, Dan Barna, dar şi cu cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a discuta amendamentele depuse la Legea bugetului.

După întâlnire, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că nu susţine în mod deosebit angajarea Guvernului pe Legea bugetului, pentru că, astfel, este ocolit rolul Parlamentului, dar că înţelege motivul, acela că proiectul de buget ar fi fost puternic afectat în comisiile parlamentare.

În linii mari, partidele au depus amendamente prin care cer sume suplimentare, în special pentru marile proiecte de infrastructură, majorarea alocaţiilor pentru copii, dar şi eliminarea completă a susţinerii bugetare pentru anumite instituţii.

Aşadar, acum, miniştrii dezbate proiectul de buget şi amendamentele primite de la partidele parlamentare, pe unele le vor aproba, pe altele le vor respinge, pentru ca la ora 16:00 să se ducă în Parlament şi Executivul să-şi angajeze răspunderea pentru bugetul de anul viitor, dar şi pentru proiectul de lege care elimină majoritatea articolelor din Ordonanţa de Urgenţă 114.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza