Membrii CA al Societăţii Române de Radiodifuziune, validaţi

Membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune au fost validaţi de plenul Parlamentului, iar la această oră depun jurământul în faţa senatorilor şi deputaţilor.

Adăugat: 27 Septembrie 2017
Ultima actualizare:27 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune au fost validaţi de plenul reunit cu 310 voturi pentru şi 11 împotrivă.

Membrii titulari ai Consiliului sunt: din partea preşedintelui României - Dragoş Gabriel Pătlăgeanu, iar a Guvernului - Maria Ţoghină.

PSD îi are ca titulari pe Georgică Severin, Bogdan Niculescu-Duvăz, Cristian Teodorescu şi Ruxandra Săraru, iar PNL pe Radu F. Alexandru şi Alexandru Iulian Muraru.

Din partea USR, titular este Angelo Mitchievici, iar Demeter András István şi Milan Manyura sunt reprezentnaţii UDMR, respectiv Grupului Minorităţilor Naţionale.

Salariaţii Radioului Public sunt reprezentaţi de Adrian Valentin Moise şi Gabriel Basarabescu.

După depunerea jurământului în faţa senatorilor şi deputaţilor, membrii Consiliului de Administraţie al Radiouluii Public se vor retrage pentru a desemna din rândul lor preşedintele-director general al instituţiei.

Raportul de activitate al TVR, respins

Raportul de activitate şi contul de execuţie bugetară ale Televiziunii Publice pe anul trecut au fost respinse de plenul Parlamentului, decizie care atrage demiterea Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

Urmează ca membrii Comisiilor de cultură să propună plenului numirea unui director general interimar pentru un mandat limitat de cel mult şase luni.

Comisii de anchetă

Tot în şedinţa de astăzi, parlamentarii au votat şi înfiinţarea Comisiei de anchetă care vizează Arhiva SIPA, dar şi o comisie de anchetă care să verifice activitatea ANRE, pentru a vedea dacă instituţia şi-a îndeplinit obligaţiile legale şi nu a permis un joc al preţului la energie, în ultima perioadă.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza