Meleşcanu:Comisia Europeană apreciază decizia guvernului de a abroga ordonanţa

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a prezentat concluziile discuţiilor pe care le-a avut astăzi, la Bruxelles, cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Adăugat: 6 Februarie 2017
Ultima actualizare:6 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a insistat, astăzi, la Bruxelles, la o întâlnire cu ministrul roman de externe, Teodor Meleşcanu, că România trebuie să facă progrese în lupta anticorupţie, nu să le anuleze pe cele realizate până acum.

Executivul european este pregătit să ofere expertiză în domeniul juridic pentru ca Bucureştiul să finalizeze obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei, a declarat, în exclusivitate pentru Radio România, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a explicat, pentru Radio România, care au fost concluziile discuţiilor pe care le-a avut astăzi, la Bruxelles, cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, şi cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.


Teodor Meleşcanu: "Sunt două concluzii care au reieşit din aceste două discuţii. Prima: aprecierea pentru acţiunea făcută de guvern şi decizia care s-a luat de a abroga ordonanţa care a fost, de fapt, la baza protestelor.

Au apreciat amândoi că s-a făcut un lucru înţelept şi că este înţelept şi că este normal ca asemenea lucruri să fie discutate cu participare cât mai largă şi transparentă şi, după aceea, să ajungă la nivelul Parlamentului, în cazul în care va fi nevoie de soluţii legislative.

A doua concluzie a fost disponibilitatea pe care o are Comisia Uniunii Europene pentru a ne sprijini în găsirea celor mai bune soluţii pentru o evoluţie, în continuare, democratică a României."

Reporter RRA Carmen Gavrilă: "Oficialii europeni au exprimat îngrijorări privind o eventuală vulnerabilizare a României?"

Teodor Meleşcanu: "Nu, dimpotrivă, abordarea a fost foarte pozitivă, urmând să-şi ofere toată colaborarea pentru ca România să rămână şi să se întărească în această poziţie care e foarte importantă nu numai pentru regiunea noastră, dar şi pentru Uniunea Europeană, ca un tot unitar."Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza