Meleșcanu: Se dorește ca relațiile dintre România și Ungaria să devină un model

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că există o dorință evidentă pentru găsirea celor mai bune modalităţi pentru relansarea relaţiilor dintre România și Ungaria.

Adăugat: 27 Februarie 2017
Ultima actualizare:27 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea ministrului Teodor Meleșcanu cu omologul ungar, Péter Szijjártó. Sursa: MAE
trimite pe mail

Se doreşte ca relaţiile dintre România şi Ungaria să devină un model chiar pentru alte ţări din zonă

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleşcanu ,a declarat, astăzi, la Budapesta, că se doreşte ca relaţiile dintre România şi Ungaria să devină un model chiar pentru alte ţări din zonă.

Cu prilejul vizitei sale în Ungaria, la invitaţia omologului său ungar, Teodor Meleşcanu, a rostit un discurs la reuniunea anuală a diplomaţiei ungară, ceea ce este o premieră pentru un ministru român.

Şeful diplomaţiei române are programată o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Ungaria.

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, astăzi, după ce a discutat, la Budapesta, cu omologul său ungar Péter Szijjártó şi cu primul-ministru al Ungariei, Viktor Orbán, că a existat o foarte mare deschidere în ceea ce priveşte temele abordate şi o dorinţă, evidentă, pentru găsirea celor mai bune modalităţi pentru relansarea relaţiilor dintre cele două state.

Teodor Meleşcanu a vorbit şi despre posibilitatea organizării unei şedinţe comune a guvernelor României şi Ungariei.

"Ne gândim la un sistem mult mai, hai să spunem aşa, regulat, de consultări între ţările membre ale Grupului de la Vişegrad şi România pe teme care privesc interesele statelor din Europa Centrală şi de Est. Ne gândim, de asemenea, la modalitatea în care putem să ne promovăm împreună mai bine interesele naţionale şi poziţiile noastre în cadrul unor organisme internaţionale, în primul rând, bineînţeles, în cadul Uniunii Europene", a spus Teodor Meleşcanu.

La rândul său, ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat că Ungaria doreşte relaţii bune interstatale şi interguvernamentale cu România, iar, pentru acest lucru, este nevoie de dialog.

Péter Szijjártó a menţionat că există chestiuni sensibile, care sunt legate în principal de minorităţi şi, care, pot fi abordate cu şansa de a fi soluţionate, dacă există încrederea şi relaţiile corespunzătoare.Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza