Meleşcanu: Evoluţie pozitivă a relaţiilor România-Rusia

România şi Rusia au o evoluţie pozitivă a relaţiilor bilaterale, dar în limita sancţiunilor europene, a declarat pentru RRA , ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

Adăugat: 20 Februarie 2017
Ultima actualizare:20 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

Şeful diplomaţiei române a participat timp de două zile, la München, la o conferinţă pe teme de securitate, conferinţă care a reunit aproape 80 de miniştri ai apărării şi de externe.

Teodor Meleşcanu intervievat de redactorul RRA, Carmen Gavrilă. 

Teodor Meleşcanu: În mod evident că nu ne afectează cu nimic relaţiile culturale, ba dimpotrivă ar trebui să le folosim foarte bine. Iar despre dialogul nostru cu Rusia, el va fi un dialog pragmatic, într-adevăr, şi constructiv din punctul nostru de vedere cu respectarea foarte clară a limitelor pe care le impune prezenţa noastră în cadrul NATO şi a UE. 

Reporter: Aşadar, nu este vorba de o încălzire a relaţiilor dintre România şi Rusia, aşa cum a sugerat ambasadorul rus? 

Teodor Meleşcanu: Nu, este vorba de o evoluţie pozitivă. A fost unul dintre obiectivele pe care mi le-am fixat la asumarea mandatului de ministru de externe. 

Reporter: Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a vorbit la München despre un viitor post-occidental. Avem motive de îngrijorare? 

Teodor Meleşcanu: În mod evident se înscrie în linia de politică externă a Federaţiei Ruse şi dânsul nu a făcut decât să o transpună într-un discurs care să ştiţi că a fost urmărit cu atenţie, dar impactul nu a fost deosebit deloc. 

Şeful diplomaţiei române a mai declarat că forumul de la München s-a concentrat pe relaţia cu SUA, dar că nu a abordat chestiuni grave precum situaţia din Siria.

Prioritatea în Europa ar trebui să fie colaborarea între serviciile de informaţii - a mai declarat Teodor Meleşcanu, potrivit redactorul RRA.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
20 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza