Meleșcanu: Declarațiile privind unirea nu au valoare juridică

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, spune, că declaraţiile cu privire la unirea României cu Republica Moldova sunt expresia unei dorinţe de a fi mai aproape, dar ele nu au o valoare juridică.

Adăugat: 11 Martie 2018
Ultima actualizare:12 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a făcut această afirmaţie ieri, la Ploieşti, în contextul în care, miercuri, conducerea Consiliului Judeţean Prahova şi consilierii judeţeni au semnat şi ei un document prin care se cere parlamentelor celor două ţări să adopte o declaraţie comună privind reîntregirea ţării şi a neamului românesc şi un pachet pachet de legi în acest sens.

"Declarațiile privind unirea, pe care au adoptat-o mai multe municipalități sau conduceri de comune, sunt expresia unei dorințe pe care o înțelegem și pe care o respectăm. Din punctul nostru de vedere, ele nu au niciun el de valoare juridică. Eu sunt convins că trebuie să ne unim eforturile în procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană. În condițiile în care Republica Moldova și România vor face parte de Uniunea Europeană, va exista libera circulație a oamenilor, a capitalului, a bunurilor. Deci, nu cred că trebuie să ne gândim la schemele clasice de modificare de frontiere sau de altele, fie prin operațiuni militare sau războaie de orice tip", a spus Teodor Meleşcanu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Martie 2018
Ultima actualizare:
12 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza