Medicul Ritli Ladislau, propunerea UDMR pentru Ministerul Sănătăţii

UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al sãnãtãţii, a anunţat Uniunea într-un comunicat transmis presei, miercuri.

Adăugat: 17 August 2011
Ultima actualizare:17 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit UDMR, Ritli Ladislau este "unul dintre cei mai reputaţi medici din Oradea", ocupând de-a lungul ultimilor 30 de ani mai multe funcţii administrative.

 

Ritli Ladislau s-a nãscut la Oradea, la 8 iunie 1948, şi a absolvit Facultatea de Medicinã din Timişoara în anul 1973 ca şef de promoţie.


El a fost director al Spitalului Teritorial Orãşenesc Stei între anii 1978-1986, apoi medic inspector la Direcţia Sanitarã Bihor pânã în 1990, când a devenit director adjunct al Spitalului de Copii Oradea.

 

Între 1997 şi 2009 a condus Direcţia de Sãnãtate Publicã a judeţului Bihor.


Ritli Ladislau este specialist în pediatrie, oncologie şi hematologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicinã şi Farmacie din cadrul Universitãţii din Oradea. Din anul 2010, este director medical al Spitalului Clinic Municipal 'Dr. Gavril Curteanu' din Oradea.


Ministrul Sãnãtãţii, Cseke Attila, şi-a anunţat pe 4 august demisia din funcţie.

 

El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sãnãtãţii prin rectificarea bugetarã, precizând cã nu a fost consultat pe acest subiect.


De asemenea, UDMR îi mulţumeşte ministrului demisionar Cseke Attila pentru "efortul şi munca depusã" şi îşi exprimã convingerea cã reformele iniţiate de acesta în sistemul sanitar vor fi continuate.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
17 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza