Medicii pediatri susţin o lege a vaccinării

Şefa Clinicii de Pediatrie de la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" din Capitală a atras atenţia asupra responsabilităţii pe care trebuie să o avem faţă de sănătatea generaţiilor viitoare.

Adăugat: 2 Iunie 2015
Ultima actualizare:2 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Doina Pleşca, Şefa Clinicii de Pediatrie şi Neurologie Pediatrică de la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" din Capitală
trimite pe mail

Medicii pediatri susţin necesitatea legiferării procesului de vaccinare, în condiţiile în care din ce în ce mai puţini copii sunt vaccinaţi.

Potrivit datelor oficiale, rata a scăzut alarmant în unele judeţe din ţară sub cea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii - de 95% - iar riscul apariţiei unor boli cândva eradicate este ridicat.

La mijlocul lunii trecute, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, anunţa că instituţia pe care o conduce are în lucru un proiect de lege după modelele oferite de Franţa, Germania şi Polonia, unde părinţii sunt amendaţi sau fac chiar închisoare dacă nu îşi vaccinează copiii.

Şefa Clinicii de Pediatrie şi Neurologie Pediatrică de la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" din Capitală, Doina Pleşca a atras atenţia în emisiunea "Probleme la Zi" de la Radio România Actualităţi asupra responsabilităţii pe care trebuie să o avem faţă de sănătatea generaţiilor viitoare.

"Eu consider că a gândi starea de sănătate şi dreptul la sănătate al viitoarei generaţii ne aparţine, atât practicieni medici, cât şi societatea civică. Este foarte important să înţelegem că vaccinarea, până la urmă, este obligatorie şi cred că aş face o extrapolare cu una dintre cele mai dezvoltate şi puternice ţări europene, Franţa, la care vaccinarea obligatorie a copilului este constituţională şi conformă cu dreptul fundamental la sănătate. Este o legislaţie implementată în martie 2015, care arată, pe de o parte, că fiecare dintre noi avem dreptul la sănătate şi că, pentru a fi sănătoşi, la un moment dat, trebuie să legiferăm. Să legiferăm această obligativitate. Dacă vom adopta o astfel de atitudine, atunci lucrurile vor fi cu totul altele", a spus Doina Pleşca.

Radio România desfăşoară săptămâna aceasta pe toate posturile sale Campania Naţională de Informare "Vaccin pentru viaţă".Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza