Medicii cer demiterea responsabililor care gestionează sistemul cardului de sănătate

Medicii de familie acuză Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru modul în care gestionează sistemul informatic al cardului de sănătate.

Adăugat: 13 Octombrie 2016
Ultima actualizare:13 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Doctorii cer demiterea celor responsabili, cercetarea modului în care a fost conceput şi achiziţionat sistemul IT, pedepsirea celor vinovaţi şi găsirea unei soluţii de urgenţă pentru funcţionarea domeniului sănătăţii, în parametri optimi.

Declaraţiile au fost făcute astăzi, în a 4-a zi în care nu funcţionează sistemul cardului de sănătate.

"Considerăm că funcţionarea şi mai exact nefuncţionarea sistemelor informatice, precum şi anumite prevederi ale Contractului cadru şi ale Normelor de aplicare a acestuia sunt un atentat la sănătatea populaţiei. Ne-am săturat de povestea munci offline. În momentul în care lucrezi offline îţi asumi responsabilitatea de a plăti şi de a fi vinovat pentru acele obligaţii contractuale pe care fără să vrei le încalci", a spus preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu.

Aproximativ 900 de mii de pacienţi au fost afectaţi până acum de nefuncţionalitatea sistemului de carduri. Medicul Rodica Tănăsescu a mai precizat că organizaţia pe care o reprezintă va da în judecată CNAS pentru prejudiciile aduse în acest caz, transmite reporterul RRA,  Adriana Turea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza