Medicii care nu au încheiat contract cu CNAS nu pot elibera rețete compensate

Medicii de familie din toată țara care nu semnat contracte cu CNAS nu pot elibera reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri.

Adăugat: 3 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Medicii de familie din toată ţara care nu au semnat acte adiţionale de prelungire a contractelor încheiate cu CNAS nu mai pot elibera de astăzi reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri.

Guvernanţii nu şi-au onorat promisiunile făcute în noiembrie după protestele de stradă, în care medicii au cerut mai mulţi bani pentru medicina primară şi înlăturarea birocraţiei , spune Rodica Tănăsescu, preşedinta Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei.

"Marea majoritate dintre noi vom lucra în afara contractului cu CNAS, ceea ce înseamnă că vom oferi îngrijire pacienţilor noştri, cei mai mulţi dintre noi vom consulta pro-bono, fără taxă, dar, nefiind în contract cu Casa, nu putem elibera reţete compensate sau trimiteri în contract cu CNAS. Deşi am avut nenumărate întâlniri problemele nu s-au rezolvat, nici măcar cele care nu cer bani nu s-au rezolvat încă în totalitate, ba mai mult, majoritatea dintre ele sunt deocamdată doar nişte promisiuni, iar cele legate de debirocratizare au ca termen de realizare în jur de 2 ani", a declarat Rodica Tănăsescu.

În Bucureşti aproximativ 90% dintre medicii de familie au semnat actele adiţionale la finalul anului trecut, susţine CNAS a municipiului Bucureşti.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza