Medicii acuză deficiențe la sistemul informatic al cardului de sănătate

Sistemul informatic al cardului de sănătate creează probleme atât pacienţilor, cât și medicilor, deşi este singura formă de probare a calităţii de asigurat.

Adăugat: 12 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cardul naţional de sănătate poate fi folosit din nou, după ce dimineaţă s-a produs un nou blocaj.

Sistemul le creează probleme pacienţilor şi medicilor deşi este singura formă de probare a calităţii de asigurat.

Subiectul s-a aflat şi în atenţia emisiunii "Probleme la Zi", de astăzi, când medicul Gabriela Cubinski a explicat că în ultima perioadă - mai ales vinerea - apar disfuncţionalităţi ale aplicaţiei.

Ea a apreciat că este nevoie de actualizări, pentru că de multe ori cadrele sanitare se confruntă cu mesaje greşite generate automat.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea a recunoscut că sistemul este perfectibil şi că blocajele apar din cauza supraaglomerării.

270 de mii de persoane nu au primit cardul de sănătate

Marea majoritate a cardurilor de sănătate au fost emise, acestea fiind deja în mare parte, distribuite către populație,susține Vasile Ciurchea.

Cu toate acestea, în momentul de față, la nivel național există încă aproximativ 270 mii de persoane ale căror carduri nu au fost emise.

Conform conducerii CNAS, până la soluționarea situației, copii până la 18 ani nu au nevoie de card pentru toate serviciile medicale, iar urgențele majore se acordă - în acest moment - cu sau fără card, urmând ca decizia finală, în acest sens, să fie anunțată ulterior.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza