Medici şi angajaţi ai CNAS, urmăriţi penal

Procurori şi poliţişti din Bucureşti au declanşat urmărirea penală şi au făcut percheziţii la domiciliul mai multor medici şi angajaţi ai CNAS implicaţi într-un dosar cu prejudiciu de peste jumătate de milion de euro.

Adăugat: 29 Martie 2013
Ultima actualizare:29 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii Parchetului Capitalei au început urmărirea penală faţă de 42 de persoane, medici şi angajaţi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, dar şi luare şi dare de mită.

Procurori şi poliţişti din capitală fac în prezent percheziţii domiciliare pentru a aduce la audieri 42 de persoane, într-un dosar cu un prejudiciu de peste jumătate de milion de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, activitatea infracţională a constat în principal în fraudarea de către mai mulţi doctori şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin decontarea unor analize care nu au fost efectuate în realitate.

Prejudiciul adus prin aceste procedee este de peste 500.000 de euro.

La acţiune participă 13 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 175 de poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, fiind efectuate 44 de percheziţii domiciliare şi, de asemenea, puse în executare 42 de mandate de aducere.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza