Medici: Campania de limitare a rujeolei nu are rezultatele dorite

Campania de limitare a epidemiei de rujeolă, iniţiată de Ministerul Sănătăţii, la finalul anului trecut, nu are rezultatele dorite, atrage atenţia medicul de familie Gindrovel Dumitra.

Adăugat: 30 Aprilie 2017
Ultima actualizare:30 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi se încheie "Săptămâna Europeană a Vaccinării", în care s-au organizat diverse acţiuni cu scopul de a creşte gradul de conştientizare al populaţiei în privinţa importanţei vaccinării.

România se confruntă în prezent cu o scădere a acoperirii vaccinale împotriva principalelor boli transmisibile, nivelul fiind mult sub cel indicat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

O consecinţă a acestei tendinţe a fost şi epidemia de rujeolă, care a cauzat 23 de decese în câteva luni. Dintre cele peste 5 mii de îmbolnăviri confirmate, 95% au fost persoane nevaccinate.

Din păcate, campania de limitare a acestei epidemii, iniţiată de Ministerul Sănătăţii, la finalul anului trecut, nu are rezultatele dorite, atrage atenţia medicul de familie Gindrovel Dumitra, unul dintre doctorii cu experienţă în implementarea programului de vaccinare:

"Cei mai mulți dintre colegii mei au acuzat faptul că au fost contraindicații temporare sau că nu s-au prezentat părinții la vaccin atunci când au fost chemați. Există și părinți care au refuzat. În momentul în care i-am întrebat pe colegii mei câți dintre ei au reușit o acoperire vaccinală de 90-100%, o treime au reușit acest lucru. Am mers mai departe și i-am întrebat dacă au reușit să recupereze cu această ocazie părinți care până acum au refuzat vaccinarea lor. 30% au reușit, cea mai mare parte au spus că nu toți, dar există un procent destul de important - 41,4% - care s-au adresat pur și simplu rezistenților, deci realmente nu au avut cu cine să stea de vorbă",  a spus Gindrovel Dumitra.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza