Media 2020, reuniune organizată de Radio România şi Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific

Radio România şi Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific organizează astăzi, la Sinaia, reuniunea Media 2020, cu tema "Cum poate ajuta cooperarea dintre Europa şi Asia în faţa noilor provocări în domeniul media".

Adăugat: 11 Septembrie 2017
Ultima actualizare:11 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Secretarul general al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific, Javad Mottaghi, la Conferinta Media 2020 de la Sinaia, septembrie 2017. Foto: Alexandru Dolea.
trimite pe mail

Experţi din întreaga lume au vorbit despre modul în care radiodifuzorii de de toate continentele se raportează la transformările din industria media.

Dezbaterile din prima parte a zilei s-au concentrat pe tendinţele majore în dezvoltarea mass media din Europa, Asia şi America.

Specialişti ai mass media au dezbătut modul în care progresele tehnologice influenţează conţinutul mesajului fără a fi afectată acurateţea informaţiilor. Secretarul general al Uniunii Audiovizualului Asia-Pacific, Javad Mottaghi, vorbea despre importanţa unei platforme în care radiodifuzorii să poată beneficia fiecare de experienţa celuilalt.

"Cred că noi, radiodifuzorii din regiunea Asia-Pacific, ne confruntăm cu aceleaşi provocări care există şi la nivelul celor din Europa.Importanţa unei asemenea platforme internaţionale este să vedem cum putem transforma provocările în oportunităţi în orice parte a lumii şi să învăţăm unii de la alţii", a spus Javad Mottaghi.

Prezent la Sinaia, ministrul culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit despre misiunea posturilor publice şi rolul acestora în informare şi educaţie.

"E important ce faceţi aici, pentru că aducerea împreună a celor din Asia şi Europa este mai mult decât o discuţie tehnică despre ce facem sau vom face, ca media", a susţinut Lucian Romaşcanu.

S-a discutat, de asemenea, despre modul în care a fost tratată în media problema refugiaţilor.

Lucrările continuă prin prezentarea unor proiecte media orientate către tineri, a rolului pe care îl au reţelele sociale sau provocările cu care se confruntă mass media.

În continuarea Conferinţei Media 2020, marţi şi miercuri, tot la Sinaia, se vor reuni şefii instituţiilor publice de radio şi televiziune din mai multe ţări ale lumii.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza