Materialele sanitare și echipamentele medicale vor fi achiziționate în mod centralizat

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat, în exclusivitate pentru RRA, că toate materialele sanitare folosite în spitale și echipamentele medicale vor fi achiziționate în procedură centralizată.

Adăugat: 24 Septembrie 2017
Ultima actualizare:24 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătății
trimite pe mail

Ministerul Sănătăţii a finalizat licitaţia pentru achiziţia publică centralizată de medicamente antibiotice.

Contracte în valoare de 80 de milioane de lei au fost atribuite furnizorilor pentru următorii doi ani.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a precizat, în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că pe lângă medicamente şi aparatură vor fi achiziţionate în procedură centralizată toate materialele sanitare folosite în spitale.

Florian Bodog: Practic, sunt licitate 20 de molecule, cele mai utilizate în spitale. Ele sunt sub diferite forme farmaceutice. Au rezultat 31 de loturi. Din 31 de loturi, pe un lot nu s-a prezentat nimeni, iar două loturi nu au fost încă adjudecate. Mai avem în procedură de licitaţie medicamentele oncologice.

Reporter: Pentru echipamente medicale aveţi în vedere o astfel de achiziţie centralizată?

Florian Bodog: După cum ştiţi, de la începutul acestui an am pornit proceduri centralizate pentru CT-uri şi RMN-uri. Procedura este în fază de finalizare, adică pe data de 15 s-au deschis ofertele. În acelaşi timp, procedura de achiziţie pentru prima tranşă de aceleratoare liniare este încheiată. Deja urmează să se demareze pentru al doilea lot de acceleratoare liniare. Însă ca plan de viitor, noi dorim să achiziţionăm absolut toate materialele sanitare - deci nu numai aparatura şi medicamentele - pentru spitalele din România în procedură centralizată, şi estimăm economii importante în acest sens, de minim 15% pentru fiecare reper.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza