Măsurile Guvernului de modificare a Codului Fiscal "au scop electoral"

Liberalul Eugen Nicolăescu susține că noile măsuri fiscale adoptate de Guvern "dau o lovitură mediului de afaceri și sunt lipsite de predictibilitate".

Adăugat: 27 Octombrie 2015
Ultima actualizare:27 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolăescu
trimite pe mail

Măsurile de modificare a Codului Fiscal, adoptate astăzi de guvern prin ordonanţă de urgenţă, au scop electoral, susţin liberalii, care le consideră inacceptabile.

Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, îi solicită preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, să îi convingă pe parlamentarii social-democraţi să nu voteze această ordonanţă şi atrage atenţia asupra efectelor ei.

"Este o primă lovitură pe care Guvernul PSD o dă mediului de afaceri, în sensul de lipsă de predictibilitate, lipsă de sustenabilitate, lipsă de stabilitate legislativă, drept pentru care cred că preşedintele ales al PSD ar trebui să dispună parlamentarilor PSD să nu voteze această ordonanţă de urgenţă, exact ca să dovedească că PSD-ul sub Liviu Dragnea face o altă politică", a spus Eugen Nicolăescu.

Legea achizițiilor publice "nu rezolvă principala problemă a României"

În ceea ce priveşte adoptarea de către guvern a legilor privind achiziţiile publice, fostul ministru al finanţelor, liberalul Gheorghe Ialomiţianu, spune că acestea nu rezolvă principala problemă a României, care este legată de nerespectarea termenelor şi a procedurilor în domeniu.

"Întotdeauna când s-a pus problema suspendării unor programe europene, această suspendare s-a bazat pe nerespectarea procedurilor de lucru. Aici România are o problemă. Şi, în situaţia strategiei pregătite de guvern, nu se vorbeşte despre proceduri. Sigur că sunt o serie de măsuri bune, se reduc termenele de organizare a licitaţiilor. Ideea a fost bună să vină cu strategia, dar s-a venit prea târziu şi o să ne întârzie foarte mult la absorbţia fondurilor europene", a spus Gheorghe Ialomiţianu.

Gheorghe Ialomiţianu a mai precizat, pentru Radio România Actualităţi, că este bine ca pachetul de legi privind achiziţiile publice să fie adoptat în regim de urgenţă de Parlament.

VEZI MĂSURILE ADOPTATE DE GUVERNAutor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza