Măsurile fiscale, pe masa Guvernului

Pe agenda Executivului se află o serie de corecţii la situaţiile create de aplicarea revoluţiei fiscale.

Adăugat: 15 Februarie 2018
Ultima actualizare:15 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ședință de guvern
trimite pe mail

Membrii cabinetului condus de Viorica Dăncilă se vor reuni astăzi în şedinţa săptămânală.

Pe agendă se află, între altele, o serie de corecţii la situaţiile create de aplicarea revoluţiei fiscale.

Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice, va propune, astăzi, în şedinţa executivului un proiect prin care cinci declaraţii pentru persoanele fizice, inclusiv declaraţia 600 vor fi comasate într-un singur formular.

Potrivit acestuia, se va merge pe venitul estimat pentru anul în curs şi nu pe plata contribuţiilor în funcţie de veniturile obţinute anul trecut, cum era şi până acum.

"Cei care au depus nu o să mai depună aceste formulare în cazul în care sumele pe care dânşii le-au pus în formularul iniţial, să spunem, sunt mai mari decât ceea ce voi estima pe anul în curs, adică, mergem pe estimări şi nu pe ceea ce s-a realizat în anul 2017. Nu îşi va pierde nimeni această calitate de asigurat, pentru că suntem în termenul legal de la ultima plată şi până în prezent. Am spus că vom veni cu o ordonanţă de urgenţă exact înainte de cele 90 de zile, astfel încât nimeni să nu îşi piardă această calitate de asigurat medical", a susținut  Eugen Teodorovici.

Ministrul a mai spus că, după prezentarea acestei propuneri membrilor cabinetului, ea va fi adusă în dezbatere publică.

Teodorovici mai spunea că, tot astăzi, ar putea veni în şedinţă şi cu o propunere de modificare a legii astfel încât indemnizaţia mamelor pentru creşterea copilului să nu aibă de suferit.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza