Măsurile de relaxare de după 1 iunie, în atenția Guvernului

Guvernul intenţionează să vină cu un pachet de măsuri active de la începutul lunii viitoare, măsuri pentru revenirea în activitate.

Adăugat: 27 Mai 2020
Ultima actualizare:27 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Guvernul discută astăzi, în primă lectură, ordonanţa de urgenţă privind măsurile active ce vor fi luate de la 1 iunie.

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, spunea recent că şomajul tehnic se va prelungi după 1 iunie doar pentru câteva domenii, cum ar fi industria de spectacole.

Însă Guvernul intenţionează să vină cu un pachet de măsuri active de la începutul lunii viitoare, măsuri pentru revenirea în activitate.

Premierul Ludovic Orban atrăgea astăzi atenţia la rândul său asupra urgenţei adoptării acestor măsuri.

Ludovic Orban: Proiectul de ordonanţă de urgenţă reglementează chestiunea menţinerii şomajului tehnic, noile măsuri active trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie, deci o introducem în primă lectură şi mai facem o şedinţă mâine sau poimâine.

Tot astăzi, şeful executivului le-a cerut miniştrilor să trimită până la finalul acestei săptămâni rapoartele pe domeniile coordonate, pentru a fi incluse în documentul cerut de parlament şi care va arăta modul în care a acţionat guvernul, măsurile luate de acesta pe perioada stării de urgenţă.

Şedinţa executivului a fost între timp suspendată şi va fi reluată după reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a început în urmă cu o oră şi care se desfăşoară în sistem de videoconferinţă.

Principala temă a şedinţei CSAT este Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2020- 2024.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza