Măsuri urgente cu implementare până la 15 aprilie în privinţa colectării taxelor şi impozitelor

Premierul Sorin Grindeanu s-a întîlnit din nou astăzi cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi ai ANAF.

Adăugat: 7 Martie 2017
Ultima actualizare:7 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a analizat, astazi, la Palatul Victoria, împreună cu reprezentanţii Ministerului Finantelor şi ANAF propunerile pentru cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor şi pentru îmbunătătţirea relatiei dintre administratia fiscala si contribuabilii persoane fizice si juridice.

Sunt avute în vedere o serie de masuri urgente cu implementare pâna la data de 15 aprilie 2017, printre care: consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor şi completarea corectă a declaraţiilor fiscale; îndrumarea contribuabililor pentru accesarea plăţii eşalonate a obligaţiilor fiscale, în cazul în care nu-şi pot plăti la timp taxele şi impozitele; Extinderea Serviciului "Spaţiul Privat Virtual" la persoanele juridice şi la alte entităţi fără personalitate juridică.

Un alt subiect discutat a vizat situaţia acordării sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihica personalului antifraudă din cadrul ANAF.

Presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a comunicat premierului că măsura reducerii acestui spor este una strict temporară.

Seful Executivului a precizat că la rectificarea bugetară vor fi alocate fondurile necesare pentru reluarea plăţii acestui spor la nivelul de 25% din salariul de încadrare, se arată într-un comunicat de presă.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza