Măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului la granițele României

Autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au convenit să suplimenteze personalul şi să permită utilizarea tuturor arterelor de control disponibile.

Adăugat: 2 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:2 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţia de frontieră a luat măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului la graniţele României, în condiţiile în care în luna decembrie aproximativ 4,1 milioane de persoane au trecut frontiera, în special pe cea din vest, ceea ce reprezintă o creştere cu 37% faţă de perioada similară a anului trecut.

Traficul tinde să se intensifice şi în zilele următoare, iar autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au convenit să suplimenteze personalul şi să permită utilizarea tuturor arterelor de control disponibile.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a declarat, astăzi, că atenţia autorităţilor se concentrează în aceste zile şi asupra frontierei de est şi a reamintit că pentru evitarea aglomeraţiei pot fi folosite toate punctele de trecere existente.

"Începând de astăzi, în punctele situate pe graniţa de vest se va lucra la capacitate maximă pe care o permite infrastructura acestor puncte. Vor fi utilizate toate benzile de pe sensul de ieşire din ţară, iar acolo unde este posibil benzile de intrare vor fi utilizate pentru ieşire. De asemenea, poliţiştii de frontieră vor avea în atenţie şi situaţia de la frontiera de est unde se aşteaptă valori mari de trafic prin venirea celor care în mod tradiţional serbează în România Crăciunul şi Anul Nou pe stil vechi. Ca de fiecare dată recomandăm cetăţenilor să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei şi să utilizeze aplicaţia Poliţiei de frontieră care poate fi accesată de pe orice dispozitiv mobil cu acces la Internet care reprezintă un mijloc suplimentar de informare cu privire la timpii de aşteptare din punctele de trecere a frontierei", a spus Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a mai spus că perioada sărbătorilor de iarnă a fost una dintre cele mai sigure şi mai liniştite din ultimii ani datorită celor 40 de mii de poliţişti, pompieri, jandarmi şi personal SMURD care au acţionat în aceste zile, dar şi cetăţenilor care au înţeles şi au respectat măsurile preventive luate în această perioadă.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza