Măsuri sporite de securitate în Europa pentru noaptea de Revelion

În ţările din Europa se iau măsuri sporite de securitate pentru noaptea de revelion.

Adăugat: 30 Decembrie 2016
Ultima actualizare:30 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Italia, mii de poliţişti şi forţe armate vor fi pe străzile marilor oraşe unde există riscul comiterii unor acte teroriste.

Potrivit corespondentei RRA, Elena Postelnicu, echipele poliţiei internaţionale avertizează că mai mulţi combatanţi străini sunt sau urmează să ajungă în Peninsulă pentru a comite atentate.

Măsuri sporite de securitate vor fi luate şi în Spania. La Madrid, circulaţia maşinilor grele va fi interzisă în perioada sărbătorilor, după cum transmite corespondentul RRA, Annamaria Damian.

Primarul Madridului interzice pentru prima dată circulaţia vehiculelor de peste 3 tone şi jumătate, atât camioane cât şi autocare de transport persoane în perioada sărbătorilor.

Această măsură se va aplica în zilele de 3, 4 şi 5 ianuarie, la orele la care se prevede o afluenţă mare de public pe străzile capitalei, cu ocazia trecerii carelor alegorice ale regilor magi.

Serbările de iarnă sunt astfel în premieră afectate de noile decizii luate după atentatele de la Nisa şi de la Berlin.

Hotărârea privind interzicerea circulaţiei pentru vehiculele mari va fi publicată astăzi, când se va cunoaşte şi cuantumul amenzilor pe care le pot primi şoferii implicaţi.

De asemenea, vehiculele parcate în perimetrul de securitate vor fi ridicate de maşinile speciale ale primăriei.

În ultimele zile, autorităţile au anunţat întărirea măsurilor de securitate pentru evitarea atentatelor, în specal în centrul Madridului.

Spania se află în alertă antiteroristă de nivel 4 din cele 5 existente.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza