Măsuri pentru relansarea producerii vaccinurilor la Institutul Cantacuzino

Într-un interviu pentru RRA, ministrul Mihai Fifor a anunţat că inventarierea patrimoniului s-a încheiat şi că, în scurt timp, în Guvern va fi prezentat un memorandum pentru deblocarea posturilor.

Adăugat: 10 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Apărării, Mihai Fifor, în dialog cu realizatoarea RRA, Ruxandra Săraru
trimite pe mail

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va prezenta astăzi măsurile care se au în vedere pentru relansarea activităţii de producere a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Legea pentru aprobarea ordonanţei de guvern, din septembrie anul trecut, prin care institutul a trecut de la Ministerul Sănătăţii în subordinea Armatei, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la începutul săptămânii.

Într-un interviu pentru RRA, acordat Ruxandrei Săraru, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că inventarierea patrimoniului s-a încheiat şi că, în scurt timp, în Guvern va fi prezentat un memorandum pentru deblocarea posturilor.

La capătul mai multor ani în care institutul a agonizat , spune Mihai Fifor, cea mai mare problemă este acum să construim o nouă echipa de specialişti de elită, aşa cum a existat în trecut.

"Avem mare, mare nevoie de personal la Institutul Cantacuzino, este vorba de specialişti. Va fi probabil cea mai mare provocare pe care o avem, restul, partea de infrastructură o putem rezolva fără niciun fel de problemă, dar cred că cel mai complicat va fi cu resursa umană. Nu formezi uşor un specialist într-un domeniu din acesta - în medicina de laborator, în epidemiologie, în virusologie. Durează. Este nevoie de pregătire. Şi atunci vom încerca să avem un program destinat atragerii de tineri specialişti către Institutul Cantacuzino, desigur în parteneriat şi cu instituţiile de învăţământ superior din această ţară", a spus Fifor.

Mai multe informaţii de actualitate din domeniul militar puteţi afla de la ministrul Mihai Fifor, la RRA, într-una dintre ediţiile viitoare ale emisiunii "Oameni care mişcă România", realizată de Ruxandra Săraru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza