Măsuri pentru ajutorarea părinţilor care au copii bolnavi

Autorităţile intenţionează să mărească limita de vârstă a copilului bolnav pentru care unul dintre părinţi poate beneficia de concediu medical.

Adăugat: 13 August 2017
Ultima actualizare:13 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Măsura care vizează debirocratizarea sistemului asigurărilor sociale de sănătate a fost prezentată în ultima şedinţă de guvern.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul CNAS, limita de vârstă a copilului bolnav pentru care unul dintre părinţi poate beneficia de concediu medical pentru anumte afecţiuni grave ar urma să crească de la 7 la 16 ani.

Lista bolilor urmează să fie stabilită de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii în colaborare cu CNAS şi va cuprinde printre altele unele boli rare, afecţiuni oncologice, neurologice sau HIV-SIDA.

În cazul în care părintele însoţeşte copilul la tratament într-o altă ţară, certificatul de concediu medical va putea fi eliberat pe baza unor documente justificative unei rude de gradul I sau unei persoane împuternicite în acest sens.

Se intenţionează şi eliminarea avizului Direcţiei Sanitare Publice pentru certificatele de concediu medical eliberate persoanelor care însoţesc copilul bolnav în străinătate, dacă Ministerul Sănătăţii autorizează tratamentul medical.

De asemenea, certficatele de concedii medicale vor putea fi eliberate de către medici şi transmise către angajator fie pe suport de hârtie, fie în format electronic.

Termenul de implementare a măsurilor este ultimul trimestru al acestui an.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
13 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza