Măsuri luate de autorități pentru vreme rea

Ministerul de Interne a dispus prefecţilor să convoace comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă și să asigure buna funcţionare a utilităţilor publice.

Adăugat: 25 Februarie 2018
Ultima actualizare:25 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne
trimite pe mail

Măsuri luate de autorităţi pentru perioada în care au fost anunţate temperaturi scăzute
 

Având în vedere prognoza meteorologilor pentru următoarele zile, Ministerul de Interne a dispus prefecţilor să convoace comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, să asigure buna funcţionare a utilităţilor publice şi să monitorizeze evoluţia stocurilor de materiale antiderapante destinate intervenţiei pe reţeaua de drumuri la nivel naţional.

Pacienţii care au nevoie de dializă şi femeile însărcinate care din cauza fenomenelor meteorologice riscă să rămână blocaţi în zone izolate vor fi transportaţi la spitale şi internaţi la secţiile de specialitate.

Echipajele SMURD şi ale serviciilor de ambulanţă vor merge în zonele în care se ştie că stau de obicei persoanele fără adăpost, pentru identificarea acestora şi pentru transportarea la centrele de cazare temporară amenajate de autorităţile locale.

Nu staţi în frig un timp prea îndelungat, mai ales dacă suferiţi de afecţiuni cronice, purtaţi îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvate, vă recomandă autorităţile.

Cei care pornesc la drum este bine să aibă autoturismele echipate de iarnă, să verifice instalaţia de încălzire şi să aibă o cantitate suficientă de carburant, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă între autovehicule şi să folosească frâna de motor.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza