Măsuri drastice de securitate cu ocazia Zilei Naţionale a SUA

În Statele Unite au fost luate măsuri deosebite de securitate antitero de teama unor atentate în timpul sărbătoririi Zilei Naţionale, când vor fi evenimente în aer liber pe tot cuprinsul Americii.

Adăugat: 4 Iulie 2015
Ultima actualizare:4 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

A fost mobilizată inclusiv armata, care a instalat centre de comandă în mai multe oraşe, în condiţiile în care gruparea Statul Islamic a făcut apel la susţinătorii săi să folosească orice ocazie pentru a comite acte de terorism.

Potrivit corespondentului Radio România, Doina Saiciuc, este cel mai sever nivel de ameninţări teroriste într-un întreg deceniu.

Ca atare prezenţa forţelor de poliţie este foarte vizibilă.

Ţintaşii de elită sunt desfăşuraţi în locuri strategice în marile oraşe americane.

În New York sunt desfăsuraţi peste 7.000 de poliţişti, inclusiv ţintaşi de elită, numai pentru a proteja parada Macy's, dincolo de ofiţerii de poliţie care patrulează în întreg oraşul.

Departamentul Poliţiei din New York spune că eforturile sale sunt fără precedent.

Adjunctul comisarului pentru informaţii şi contraterorism, John Miller, apreciază că "este, probabil, cea mai complexă desfăşurare contrateroristă pentru acest eveniment".

Oamenii sunt încurajaţi să se bucure de Ziua Naţională a Americii să iasă pe străzi la picnicuri, să celebreze, dar să fie şi foarte vigilenţi.

Preşedintele Comitetului pentru Securitate Naţională al Camerei Reprezentanţilor, congresmanul republican Michael McCaul, a relevat noi aspecte în legătură cu suporterii ISIS din Statele Unite.

În ultimele 18 luni mai mult de 200 de americani s-au alăturat sau au încercat să se alăture jihadiştilor peste ocean, mai infirmează redactorul RRA.Autor:
Doina Saiciuc
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza