Măsuri de securitate speciale, în Belgia. Steagurile UE, coborâte în bernă

În Belgia, guvernul, reunit într-o celulă de criză, a decis că autorităţile vor asigura controlul la frontieră, pe calea ferată şi pe aeroporturi.

Adăugat: 14 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: europa.eu
trimite pe mail

Imediat după atacurile teroriste de la Paris, guvernul federal belgian s-a reunit într-o şedinţă de urgenţă şi a decis măsuri suplimentare de securitate.

Poliţia belgiană este în stare de alertă - a anunţat premierul belgian Charles Michel, iar Consiliul de Securitate convocat de acesta se va reuni în următoarele ore. Belgia, care se află şi ea alături de Franţa şi de coaliţia internaţională în lupta împotriva organizaţiei teroriste a Statului Islamic, are pe teritoriul său instituţiile europene şi cele ale Alianţei Nord-Atlantice.

"Terorismul nu va învinge vreodată democraţia" - a reacţionat, imediat după atentatele din Franţa, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

El se declară şocat şi exprimă mesaje de susţinere pentru această ţară.

Aceleaşi gânduri şi mesaje au fost transmise de toţi oficialii europeni.

Membri ai Comisiei Europene, în frunte cu preşedintele Jean-Claude Juncker, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi cel al Parlamentului, Martin Schultz.

Steagurile de la instituţiile europene sunt deja coborâte în bernă, mai informează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza