Măsuri active pentru susţinerea companiilor şi angajaţilor, cu bani europeni

Premierul Ludovic Orban a declarat că banii europeni vor fi folosiţi pentru a pune în practică toate măsurile pe care cabinetul său le va lua în perioada următoare pentru reangajarea şomerilor în câmpul muncii şi pentru relansarea economiei.

Adăugat: 21 Mai 2020
Ultima actualizare:21 Mai 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După votul din Parlament, joi ar urma să fie adoptate şi toate ordinele de ministru comune privind regulile ce vor trebui respectate pe fiecare domeniu de activitate pe perioada stării de alertă, a spus miercuri seară premierul Ludovic Orban.

El a anunţat şi mai multe măsuri active pentru susţinerea companiilor şi angajaţilor cu ajutorul unui sprijin financiar european cuprins între trei şi cinci miliarde de euro.

Premierul Ludovic Orban a precizat că banii europeni vor fi folosiţi pentru a pune în practică toate măsurile pe care cabinetul său le va lua în perioada următoare pentru reangajarea şomerilor în câmpul muncii şi pentru relansarea economiei.

Ludovic Orban: Şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariu brut al angajatului de până la 41,5% pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei. Vom acorda un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă pe o perioadă de cel puţin trei luni de zile.

Premierul a mai precizat că România va trebui să depună o garanţie de 400 de milioane de euro pentru a putea să primească între trei şi cinci miliarde de euro prin programul Uniunii Europene.

Suma totală de care dispune acest program este de 100 de miliarde de euro.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza