Masterplanul de transport, prezentat în Comisia de specialitate

Ministrul transporturilor, Ioan Rus, a prezentat azi deputaţilor din comisia de specialitate varianta finală a proiectului de strategie guvernamentală în domeniu, pentru următorii 15 ani.

Adăugat: 10 Februarie 2015
Ultima actualizare:10 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Rus, ministerul Transporturilor
trimite pe mail

Masterplanul de Transport prevede în plus faţă de versiunea iniţială 645 de km de autostradă, aproape 1.900 de km de drum expres şi 67 de centuri de ocolire.

Investiţiile în sectorul rutier ar urma să se ridice la 27 miliarde euro, din care peste jumătate vor fi alocaţi construcţiei de autostrăzi.

Reporterul RRA transmite că printre elementele de noutate se numără proiectul unei centuri a Bucureştiului la nivel de autostradă şi un drum expres între Alexandria şi Craiova.

În sectorul feroviar este vizată electrificarea a peste 400 de kilometri din tronsoanele de cale ferată situate pe coridoarele europene, iar în cel naval, modernizarea infrastructurii din 12 porturi.

Modalitatea în care se va adopta proiectul urmează să fie stabilită ulterior - lege sau ordonanţă de Guvern.

"Au fost foarte multe întrebări legate de finanţări, legate de structura unor proiecte ş.a.m.d. Săptămâna viitoare vom aproba în guvern acest document, urmând ca imediat după această aprobare să ne ducem la Bruxelles, să-l prezentăm şi în faţa Comisiei Europene, după care el devine un document care, în sfârşit, se finanţează şi se implementează", a spus ministrul Rus.

Executivul a anunţat că şi-ar dori ca Masterplanul de Transport să devină un document ale cărui prevederi să se aplice indiferent de componenţa politică a guvernării în următorii ani.Autor:
Alexandru Lancuzov
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza