Masca de protecție, obligatorie în timpul acțiunilor de campanie electorală

Purtarea măştii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie în timpul acțiunilor de campanie electorală.

Adăugat: 28 August 2020
Ultima actualizare:28 August 2020

Politica Romaneasca
Foto: Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. Sursa: mai.gov.ro
trimite pe mail

Purtarea măştii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru candidații și echipele lor în timpul acțiunilor de campanie electorală înaintea alegerilor locale din 27 septembrie.

O serie de alte reguli care trebuie respectate în acest context au fost anunțate astăzi de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Monica Dajbog: Pentru persoanele care participă la evenimente sau întruniri se va efectua triajul observațional și dezinfectarea obligatorie a mâinilor. Regulile de acces și de protecție individuală se vor afișa în locuri vizibile în spațiile în care se desfășoară evenimente sau întruniri. În mod obligatoriu toți participanții vor purta mască de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Se va asigura o distanță fizică de minim 1 metru între participanții la evenimente și întruniri, inclusiv cele desfășurate pe stradă sau din ușă în ușă. La evenimentele și întrunirile desfășurate în spațiul închis vor participa maximum 50 de persoane, iar durata va fi limitată la maximum două ore. În cazul evenimentelor și intrunirilor desfășurate în aer liber organizatorii trebuie să asigure limitarea numărului participanților la maximum o sută, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului și asigurarea unei suprafețe de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană. În ceea ce privește acțiunea desfășurată pe stradă numărul persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup va fi limitat la maximum șase, iar în cazul acţiunilor din ușă în ușă echipele de campanie vor fi formate din maximum două persoane.


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza