Marţi şi miercuri Parlamentul decide Legea referendumului

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară marţi, iar Camera Deputaţilor miercuri, pentru a decide în legătură cu legislaţia privind referendumul.

Adăugat: 16 Iulie 2012
Ultima actualizare:16 Iulie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Democrat-liberalii îi cer preşedintelui interimar, Crin Antonescu, să promulge proiectul de lege care stabileşte că referendumul este valabil dacă la urne se prezintă jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor.

PDL cere abrogarea Ordonanţei de Urgenţă

Pe de altă parte, europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a afirmat că USL trebuie să abroge imediat ordonanţa de urgenţă prin care referendumul este valabil cu prezenţa a jumătate plus unu din numărul celor care vin la urne. 

"Avem informaţii după care USL va folosi marţi şi miercuri sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru a legifera o nouă monstruozitate. Cerem preşedintelui interimar, Crin Antonescu, să promulge imediat proiectul de lege asupra referendumului. Acest proiect a fost declarat constituţional de Curtea Constituţională şi mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui interimar Antonescu; a cerut Ungureanu.

USL: Parlamentul este cel care legiferează

În replică, chestorul Senatului, liberalul Dan Radu Ruşanu, afirmă că democrat-liberalii nu cunosc şi nu respectă legile în vigoare, întrucât parlamentul este cel care legiferează. 

Preşedintele interimar nu poate să promulge acel proiect de lege. Este obligat să îl înainteze parlamentului, pentru că cel care legiferează în România este parlamentul şi nu preşedintele. Preşedintele doar promulgă. Miercuri ne vom întâlni în sesiune extraordinară în Senat. În cadrul discuţiilor pe care le vom avea în Senat şi în cadrul argumentelor aduse pentru acest proiect de lege, Senatul, cu o majoritate, pro sau contra, va lua o decizie în acest sens" a precozat Dan Radu Ruşanu.

De altfel, reprezentanţii USL au susţinut în mod constant că legile pentru referendum vor fi puse în acord cu decizia Curţii Constituţionale şi că există o voinţă politică comună a tuturor partidelor parlamentare în acest sens.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza