Marşuri de solidaritate faţă de familia Bodnariu, în ţară şi în străinătate

În Bucureşti, Cluj, Timişoara şi în alte oraşe din ţară, dar şi din străinătate au fost marşuri de solidaritate ieri, faţă de familia Bodnariu.

Adăugat: 17 Aprilie 2016
Ultima actualizare:17 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Miting de solidaritate cu familia Bodnariu
trimite pe mail

Mii de oameni au ieşit în stradă şi şi-au arătat susţinerea faţă de părinţii cărora autorităţile norvegiene le-au luat copiii la finalul anului trecut.

Participanţii la miting sunt de părere că statul român ar trebui să se implice mai mult în acest caz, astfel încât cei mici să se întoarcă lângă părinţii lor.

Între timp, soţii Bodnariu îşi continuă lupta pentru recâştigarea custodiei copiilor, după ce, recent, cel mai mic dintre ei a revenit în familie, în urma unei decizii judecătoreşti.

Ceilalţi patru sunt în continuare plasaţi în alte familii.

La acţiunea de susţinere din Piaţa Victoriei din Capitală a fost şi reporterul RRA, Marilena Frâncu, care a stat de vorbă cu câţiva dintre participanţi.

"Vrem să fim alături de ei şi credem că se va face dreptate".

"Am venit aici dintr-o mare simpatie face de această familie greu încercată, cărora li s-au luat cinci copii. Este de neexplicat, este o durere imensă ca nişte părinţi să rămână fără copii".

"Eu, personal, am venit ca să susţin cauzele familiilor cărora li s-au confiscat copiii, nu doar ai familiei Bodnariu", au spus participanții la miting.

Românii din Europa, solidari cu familia Bodnariu

Şi români stabiliţi în mai multe ţări europene au participat, ieri, la marşuri de susţinere a familiei Bodnariu.

În Olanda, zeci de persoane au fost ieri în faţa Ambasadei Norvegiei din Haga.

Acestea şi-au arătat solidaritatea faţă de cei doi părinţi, dar au şi criticat practicile autorităţilor de protecţie a copilului din Norvegia, după cum ne-a transmite Claudia Marcu.

Acţiuni similare au fost şi în Italia. Acestea au avut loc în faţa Ambasadei Norvegiei de la Roma şi a consulatelor din Milano şi Bologna.

Corespondenta RRA, Elena Postelnicu a preluat câteva dintre mesajele participanţilor la mitingul de la Roma.

"Am venit aici pentru că ceea ce se întâmplă în Norvegia este o acţiune directă împotriva familiei. Considerăm că orice cetăţean român, oriunde ar fi el în lume, are dreptul, pe care îl are orice părinte, să îşi crească copiii, să îşi educe copiii".

"Sunt o mamă şi susţin cauza familiei Bodnariu. Îmi doresc ca aceşti copii să vină cât mai repede în familia lor", au afirmat participanții la miting.

Cei cinci copii ai familiei Bodnariu au fost luaţi de la părinţi de către autorităţile norvegiene, după ce două dintre fiicele soţilor ar fi spus la şcoală că primesc acasă corecţii fizice.

De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza