Marșul Unirii la Chișinău

Manifestanţii au pornit de la Monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul oraşului, apoi au mers spre fosta clădire a Sfatului Ţării, unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România.

Adăugat: 3 Decembrie 2017
Ultima actualizare:3 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un marş al unirii a avut loc la Chişinău, cu prilejul împlinirii a 99 de ani de la Unirea din 1918.

Potrivit organizatorilor, au participat 3000 de oameni, iar traseul parcurs a fost unul simbolic.

Manifestanţii au pornit de la Monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul oraşului, apoi au mers spre fosta clădire a Sfatului Ţării, unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România.

La marş au luat parte persoane de toate vârstele, unii dintre ei au trecut Prutul pentru a participa la Marşul Unirii.

"Este pentru prima oară când venim în Republica Moldova. Am venit special pentru sărbătorirea a 99 de ani de când s-a făcut Unirea MareManifestanţii au pornit de la Monumentul lui Ştefan cel Mare din centrul oraşului, apoi au mers spre fosta clădire a Sfatului Ţării, unde, la 27 martie 1918, s-a votat unirea Basarabiei cu România".

"Cei care s-au strâns aici îşi doresc reintegrarea neamului românesc. Pentru mine este o sărbătoare destul de mare, pentru că am făcut şi noi parte din România Mare cândva", au spus manifestantíi.

Unul dintre organizatorii evenimentului, preşedintele Asociaţiei Unioniste - ODIP, Vlad Bileţchi, declară că obiectivul este o majoritate unionistă în 2018.

"Unirea Republicii Moldova cu România este cerută de tot mai multă şi mai multă populaţie a Republicii Moldova. Obiectivul nostru al tuturor este o majoritate unionistă în 2018, şi când spun 'majoritate unionistă' mă refer nu doar la Parlament, dar şi la populaţia Republicii Moldova", a spus Vlad Bileţchi.

În ultimii 8 ani, la Chişinău, la fiecare început de decembrie, este organizat Marşul Unirii.Autor:
Cristina Popușoi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza