Marșul Centenarului pleacă din Alba Iulia spre Chișinău

Un marş al Centenarului va porni în această seară de la Alba Iulia spre Chişinău.

Adăugat: 1 Iulie 2018
Ultima actualizare:1 Iulie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Până la 1 septembrie, participanţii vor parcurge pe jos, în 11 etape, 1.300 de kilomteri.

Marşul Centenarului începe astăzi la ora 20:00 din Alba Iulia, din Cetatea Alba Carolina, cetatea simbol, şi se va încheia la Chişinău, destinaţia finală, la care se va junge pe 1 septembrie.

Concret, "Flacăra Unirii" va fi purtată în Marşul Centenar timp de două luni, pe parcursul a 11 etape, a câte cinci zile, prin locuri semnificative pentru Marea Unire și Primul Război Mondial.

E vorba de 300 de oraşe din România şi Republica Moldova. 1.300 de kilometri însumează întregul traseu. Delegaţiile vor aprinde "Flacăra Unirii" în faţa Catedralei din Alba Iulia, şi vor porni în marş pe jos spre Chişinău.

Prima etapă ce debutează astăzi cuprinde traseul Alba Iulia - Teiuş - Unirea - Turda - Cluj Napoca - Căianu Mic şi va ţine până pe data de 5 iulie. Urmează apoi alte zone reprezentative pentru istoria ţării noastre, toate bine închegate şi organizate în trasee ghidate, până pe data de 1 septembrie.

Pe lângă bucuria de a face parte dintr-un asemenea marş, participanţii vor avea parte de mişcare fizică în mijlocul naturii, relaxare, seri de chitară, rememorarea cântecelor patriotice, proiecţii de film, lansare de lampioane, focuri de tabără sau întâlniri au autorităţile. Marşul Centenatrului este un eveniment unic!Autor:
Andreea Bogdan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza