Marş de protest al politiştilor, de Ziua Poliţiei Române

Un miting şi un marş al poliţiştilor nemulţumiţi de nivelul salariilor din sistem au loc astăzi, de Ziua Poliţiei Române.

Adăugat: 25 Martie 2017
Ultima actualizare:25 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Ieri, agenţii de poliţie s-au adunat în faţa Ministerului Muncii, după ce la negocierile din ziua precedentă reprezentanţii lor obţinuseră promisiunea că cei cu salarii mici vor primi mai mulţi bani de la 1 iulie.

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contruactual, Dumitru Coarnă.

"Am continuat activităţile de protest cu privire la salarizarea precară a poliţiştilor din România. A fost o activitate doar de pichetare, o activitate de a preîntâmpina mitingul, unde deja avem 5.000 de oameni din autocarele care vor veni către Bucureşti din toată ţara. Sigur că vor veni şi poliţişti din municipiul Bucureşti, personal contractual. Noi mizăm undeva la aproape 10.000 de participanţi la miting în faţa Ministerului de Interne, după care în jur de ora 12:00 vom pleca în marş către Piaţa Victoriei, către Guvernul României, unde vom continua activităţile de protest până în jurul orelor 16:00, când avem autorizarea", a spus Coarnă.

Sindicaliştii vor ca noul statut al poliţiştilor să fie promovat cât mai repede şi aşteaptă clarificări de la Ministerul Muncii privind modul în care salariile vor creşte.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza