Marko Bella nu regretă predarea mandatului de preşedinte

Liderul UDMR, Marko Bella, crede că retragerea sa, de la conducerea Uniunii, este un gest bine cântărit.

Adăugat: 26 Februarie 2011
Ultima actualizare:26 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După 18 ani la conducerea formaţiunii, Markó Béla, actualul preşedintele al Uniunii, a anunţat că nu mai candidează pentru un nou mandat.

 

 

"Credeţi-mă că, aşa cum în aceşti 18 ani am cântărit foarte bine toate deciziile, am cântărit şi această decizie şi nu îmi place ca ulterior să am regrete; şi, sper să nu am în continuare, ceea ce ar însemna ca UDMR să meargă mai departe, ca o organizaţie stabilă, transparentă, de încredere, aşa cum a fost şi până acuma", a declarat, sâmbătă, înaintea începerii lucrărilor congresului UDMR, Markó Béla.

 

 

Pentru şefia UDMR s-au înscris ministrul culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi, Eckstein Kovacs Peter, şi deputatul Olosz Gergely.

 

 

Cei trei au viziuni diferite despre modul în care va fi condusă Uniunea pe viitor, dar au şi puncte comune.

 

 


Întrebat ce părere are despre recomandările făcute de Kelemen Hunor către organizaţiile UDMR, de a nu încheia protocoale cu USL,  Marko Bella crede că nu se pune problema schimbării partenerilor de guvernare.

 

 


"Înainte de congres... În primul rând, cel mai important eveniment pentru noi a fost şi este congresul, iar dacă mă întrebaţi în legătură cu politica de alianţe a UDMR, noi şi până acum am fost o formaţiune de încredere, ceea ce am respectat şi vom proceda ca atare şi în viitor. Deci, în acest moment, nu se pune problema unei alte formule de guvernare, după părerea mea", a afirmat Markó Béla.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
26 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza