Marko Bela vrea ca maghiarii să fie reprezentaţi puternic în Parlament

Senatorul UDMR Marko Bela aminteşte că maghiarii trebuie să fie reprezentaţi puternic în legislativ unde, în perioada următoare, se vor adopta legi importante privind educaţia şi administraţia, precum şi modificarea Constituţiei.

Adăugat: 21 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:21 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul Marko Bela, candidat în colegiul uninominal nr. 2 Senat din judeţul Mureş, a susţinut, în cadrul manifestării de lansare a candidaţilor UDMR, de la Palatul Culturii, din Târgu Mureş, că începând din 1990 participă pentru a şaptea oară la alegerile parlamentare, dar că în cazul în care maghiarii vor pierde de această dată reprezentarea unitară, totul se va întoarce împotriva lor.

"Dacă nu ne vom uni, dacă nu se duce toată lumea la vot, dacă nu trimitem o reprezentanţă puternică în Parlament - în condiţiile în care în viitor se va discuta despre administraţie regională şi dispariţia judeţelor – dacă toate astea se vor produce fără noi, atunci va fi împotriva noastră. Se va modifica Constituţia României în viitorul apropiat, dar şi legea educaţiei. Şi nu e totuna dacă toate acestea se întâmplă cu sau fără noi", a spus Marko Bela.

Fostul preşedinte al UDMR a făcut referire şi la apariţia altor partide maghiare, susţinând ideea că între maghiari nu ar trebui să existe competiţie.

"Sunt valori, idei şi principii care nu se schimbă, sunt expresii şi noţiuni neschimbate pe care le-am folosit acum 22 de ani şi pe care le vom folosi şi în continuare. Partidele maghiare apărute în afara UDMR nu sunt lucruri bune. Nu avem nevoie de competiţie între noi, pentru că noi suntem în competiţie cu românii din toată ţara, concurăm cu timpul şi dacă nu avem grijă, timpul ni se împotriveşte", a declarat el, potrivit traducerii oficiale.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Raul Matiş
Adăugat:
21 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza