Marko Bela: UDMR trebuie să continue lupta politică

Fostul preşedinte al UDMR, Marko Bela candidează pentru un nou mandat de senator în colegiul 2 Mureş.

Adăugat: 26 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La întâlnirea cu electoratul din comuna Ernei, el a afirmat că este nevocie ca  UDMR să continue lupta politică.

Fostul lider al UDMR a subliniat că îşi doreşte ca UDMR să continue politica din ultimii 20 de ani - reprezentarea consecventă a intereselor comunităţii maghiare.

"Mă voi referi la această problemă în 11 decembrie. Vreau ca UDMR să continue aceeaşi politică pe care a avut-o în ultimii 20 de ani, şi anume reprezentarea consecventă a intereselor comunităţii maghiare şi conştientizarea faptului că aceste interese nu sunt în contradicţie cu interesele întregii societăţi şi e nevoie de un dialog şi de o colaborare cu forţele democratice din România", a spus Marko Bela.

Bela consideră că UDMR trebuie să reprezinte etnicii maghiari în Parlament și că ipoteza unei competiții împotriva altor formațiuni create pentru a atrage aceleași voturi, nu face decât să dăuneze intereselor ungurimii.

"Dacă noi pierdem reprezentarea unitară a intereselor noastre, e vai de noi. Unii vorbesc în legătură cu partidele maghiare care s-au înfiinţat în afara UDMR, despre realizarea unei competiţii" a subliniat acesta.  Bela.

Marko Bela participă pentru a şaptea oară la alegerile parlamentare, fiind unul dintre cei mai vechi parlamentari.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Raul Matiş
Adăugat:
26 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza