Marko Bela : Noua Lege a educaţiei oferă şanse egale pentru toţi elevii

Marko Bela a participat, joi, la Braşov, la o întâlnire cu inspectorii şcolari de limba maghiară din toată ţara.

Adăugat: 20 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:20 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Predarea limbii române ca limbă străină elevilor minoritari este un lucru firesc, care repară o nedreptate făcută elevilor de alte etnii decât cea română, a declarat joi, la Braşov, preşedintele UDMR, Marko Bela.

 

 

El a afirmat că, elevii români au avut mereu un avantaj în faţa celorlalti etnici, pentru că veneau de acasă cu un bagaj de cunoştinţe şi, implicit, le era mai uşor să înveţe limba română.

 

 

Acum, prin învăţarea limbii române prin intermediul  limbii materne, toţi elevii ar avea şanse egale în învățarea limbii naţionale, a mai spus liderul UDMR.

 

 

"În ceea ce priveşte limba română, aceasta va fi predată după o altă metodologie, aşa cum prevede legea, după manuale speciale. După părerea mea, în acest mod, sunt şanse mult mai mari ca elevii maghiari să-şi însuşească mult mai bine limba română", a spus Marko Bela.

 

 

 

Marko Bela va renunța, treptat, la politică

 

 

Preşedintele UDMR, Marko Bela a anuntat că va renunţa la politică, dar acest lucru nu se va face, însă, brusc, ci abia dupa ce îşi va duce până la capăt mandatul de parlamentar.

 

 

Marko Bela nu părea să fie la curent nici măcar cu data la care vor avea loc alegerile pentru conducerea Uniunii, motivând prin faptul că nu mai este interesat de acest subiect.

 

 

Liderul UDMR mai spune ca indiferent cine va caştiga şefia Uniunii, acela va fi adevaratul lider, iar domnia sa nu va conduce din umbră acest partid.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruta Obrejan
Reporter:
Mariana Sebeni
Adăugat:
20 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza